Vanaf 1 januari 2015 geldt de nieuwe Jeugdwet. De gemeente is nu verantwoordelijk voor preventie, ondersteuning, begeleiding, hulpverlening en behandeling bij problemen in het gezond opgroeien van kinderen en jongeren tot 18 jaar. Dit betekent dat niet de zorgverzekeraar, maar de gemeente de behandeling betaalt voor cliënten onder de 18 jaar. 

Momenteel zijn er nog geen contracten afgesloten met de gemeente Haaglanden en Holland Rijnland (Noordwijk, Katwijk, Hillegom, Noordwijkerhout, Oegstgeest, Teylingen (Voorhout, Sassenheim, Warmond), Lisse, Nieuwkoop, Leiden, Leiderdorp en Zoeterwoude).

U kunt bij uw gemeente navragen of mijn behandeling/begeleiding via PGB kan worden vergoed. De tarieven die daarbij gehanteerd worden zijn op basis van de tarieven NZa.

Vrij toegankelijke zorg

Verder werk ik als vrijgevestigd orthopedagoog in de vrij toegankelijke zorg. Dit heeft als nadeel dat u de hulp niet kan declareren bij de zorgverzekering, maar het heeft ook voordelen;

  • Behandeling kan zonder verwijzing door een huisarts of vanuit het jeugd- en gezinsteam
  • We hoeven beide niet te voldoen aan administratieve eisen van de zorgverzekeraar/gemeente
  • Het is flexibel waardoor nog beter maatwerk mogelijk is

Uiteraard is uw privacy gewaarborgd. Voor de tarieven neem gerust contact op, dan kan ik een indicatie geven van de kosten.

Afspraak verzetten of annuleren

Indien u niet kunt komen op uw afspraak, dient u dit minimaal 24 uur van tevoren telefonisch of per mail door te geven zodat de vrij gekomen tijd benut kan worden. Laat u dit na, dan wordt de gereserveerde tijd bij u in rekening gebracht. Deze kosten bedragen 50,- per uur (‘no show’) en worden niet vergoed.

Betalingsvoorwaarden

Voor de betalingsvoorwaarden zie de Algemene_voorwaarden NVO die geldend zijn voor deze praktijk.