Vanaf 1 januari 2015 geldt de nieuwe Jeugdwet. De gemeente is nu verantwoordelijk voor preventie, ondersteuning, begeleiding, hulpverlening en behandeling bij problemen in het gezond opgroeien van kinderen en jongeren tot 18 jaar. Dit betekent dat niet de zorgverzekeraar, maar de gemeente de behandeling betaalt voor cliënten onder de 18 jaar. De eisen voor vergoeding zijn vooralsnog hetzelfde gebleven.

Regio Kaag & Braassem, Alphen aan den Rijn

Ik ben werkzaam in de praktijk voor Orthopedagogiek en gedragstherapie in Roelofarendsveen.  De zorg voor cliënten uit deze gemeenten wordt vanaf 2018 door Go! voor jeugd wordt uitgevoerd. U dient eerst met hen contact op te nemen voor aanmelding en een eventuele verwijzing. Ver

Regio Holland Rijnland

In de praktijk voor Orthopedagogiek en gedragstherapie  is het eveneens mogelijk  om vanuit de gemeente Noordwijk, Katwijk, Hillegom, Noordwijkerhout, Oegstgeest, Teylingen (Voorhout, Sassenheim, Warmond), Lisse, Nieuwkoop, Leiden, Leiderdorp en Zoeterwoude aan te melden voor vergoede zorg. Een verwijzing van de huisarts of toeleiding vanuit het jeugdgezinsteam is hierin voldoende.

Regio Haaglanden

Cliënten uit deze regio kunnen het beste contact opnemen om te overleggen naar de mogelijkheden.

Alle regio’s

Verder werk ik als vrijgevestigd orthopedagoog in de vrij toegankelijke zorg. Dit heeft als nadeel dat u de hulp niet kan declareren, maar het heeft ook voordelen;

  • Behandeling kan zonder verwijzing door een huisarts of vanuit het jeugd- en gezinsteam
  • We hoeven beide niet te voldoen aan administratieve eisen van de zorgverzekeraar/gemeente
  • Het is flexibel waardoor nog beter maatwerk mogelijk is

Uiteraard is uw privacy gewaarborgd. Voor de tarieven neem gerust contact op, dan kan ik een indicatie geven van de kosten.

U kunt bij uw gemeente navragen of mijn behandeling/begeleiding via PGB kan worden vergoed. De tarieven die daarbij gehanteerd worden zijn op basis van de tarieven NZa.

Afspraak verzetten of annuleren

Indien u niet kunt komen op uw afspraak, dient u dit minimaal 24 uur van tevoren telefonisch of per mail door te geven zodat de vrij gekomen tijd benut kan worden. Laat u dit na, dan wordt de gereserveerde tijd bij u in rekening gebracht. Deze kosten bedragen 50,- per uur (‘no show’) en worden niet vergoed.

Betalingsvoorwaarden

Voor de betalingsvoorwaarden zie de Algemene_voorwaarden NVO die geldend zijn voor deze praktijk.